­

Lajme

Vino-Skop 2016

Vino-Skop 2016

Традицијата продолжува и оваа година, по десетти пат – реномираниот фестивал кој ја исполнува културно - уметничката емоција на градот Скопје – „Вино-Скоп“. Од 28 септември до 2 октомври со нова локација, на плоштадот „Карпошово Востание“ помеѓу музејот на холокаустот и музејот на македонската борба. Дојдете да ги доживеете урбаните приказни во придружба со убавите македонски вина и деликатесна храна.

Започнете ја есента со божествениот напиток - виното. Љубителите ќе можат да одберат од широкиот спектар на вински сорти на повеќе од 30 домашни винарии. Уживајќи во чаша добро вино надополнето со убава музика, гостите повторно ќе бидат дел од уникатниот позитивен импулс на фестивалот.

„Виноскоп 2016“ – приказна за Скопје која не смеете да ја пропуштите.

Read more...

Вино - сончева светлина заробена од вода

Вино - сончева светлина заробена од вода

Украдете по некој миг, вкусете добро вино, продолжете ја традицијата. Доживејте го модерното со дамки од богата историја, сплотено во автентичниот свет на виното.

Ќе најдете приказна која совршено го отсликува историското/традиционалното Скопје со белези од своето модерно време.

Одберете го вашето омилено вино, кренете ги чашите и наздравете.....

Прочитај ја целата поема

song-broshura

Read more...

Performers

Performers

The full program of artists who will perform at this year's Vino-Skop you can view it here.

Read more...